My Profile

Profile Avatar
Superfitt
*******
*******, ******* *******
Hungary
******* *******
A diófélék kalória tartalma magas, tekintve, hogy olyan apró élelmiszerek, és kis adagokban fogyasztják őket. A legtöbb összetevő ebben a kategóriában elsősorban zsírokból, valamint különböző mértékű fehérjékből és szénhidrátokból áll.

A kesudió, például a mandula és az ehető magvak, például a chia növényből származó magvak az omega-3 zsírok legjobb teljes értékű táplálékforrásai közé tartoznak. Ezek a zsírsavak az omega-6-tal együtt többszörösen telítetlen zsírokként szerepelnek a táplálkozási tényekben. Ha egészséges étrendje megfelelő egyensúlyban tartalmazza ezt a két omegazsírt, az segít szabályozni a vér koleszterinszintjét, és még a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát is csökkentheti.

A kalóriatáblázat hüvelyeseket is tartalmaz, például földimogyorót, borsót és szójababot, amelyek a hüvelyesek családjába tartozó növények magjai vagy gyümölcsei; ezek jó növényi fehérjeforrások. A diétás receptek, mint dió/földimogyoró allergia és egyéb ritka egészségügyi problémák kivételével a magvak és diófélék minden diétához ajánlottak a magas tápérték miatt. A dió és a magvak rendkívül sokoldalú összetevők, amelyek egészben vagy őrölve is használhatók. Adjunk hozzá egy kanál magot vagy marék diót salátákhoz, szószokhoz, kenyerekhez, köretekhez, turmixokhoz és cukormentes desszertekhez, de ügyeljünk arra, hogy ne kényeztessük túlzásba, és ne adjunk hozzá túl sok kalóriát.

My InBox

My Messages

FromSubjectDateStatus
First Page Previous Page
1
Next Page Last Page
Page size:
select
 0 items in 1 pages
No records to display.